Nov 09.

AKCIJA

Diplomski rad + besplatna dostava

Akcije za diplomske radove - povez za 550 din. Pošaljete danas na email i donosimo Vam u toku sutrašnjeg dana besplatno.

Okt 06.

Kako Ana rešava ukrštene reči?

Branislav Petrović

Veliki pesnik Branislav Brana Petrović je veoma omiljen i rado citiran, a njegovu poeziju je nemoguće naći u čitankama. On je u srpsko pesništvo uneo jednu posebnu osećajnost, ironiju i tragiku, njegove pesme treba čitati naglas da bi se doživele na pravi način… Niko u modernu srpsku poeziju nije uneo toliko živog života, toliko živih ljudi, toliko humora, ljubavi, toliko živog jezika i živih slika kao Brana PetrovićOkt 03.

VRUĆI VETAR

Bora Todorović

Likovi Bore Todorovića ne samo da su potpuno samosvojni u okvirima svih drugih karijera i umetnika ovde, već je ovaj obožavani lik prelomio, svojom umetnošću, čitav XX vek srpskog pozorišta. Nije igrao klasike, nije (osim u „Lariju Tompsonu“) nosio klasičan kostim, nije, kao Hamlet, govorio u „Mišolovci“ o tome kako glumci ne treba da testerišu rukama po vazduhu dok glume... Bora je ispotiha, kao da se ništa ne događa, kamičak po kamičak, pogled po pogled, tragikomičan osmeh, pa treptaj oka, gradio scensku sliku ovog mentaliteta, koji je Nušić tako genijalno i uočio i opisao. Bio je i jeste omiljeni glumac dva ključna dramatičara srpske drame XX veka – Aleksandra Popovića i Dušana Kovačevića. Noseći scenom tu „gorku nemoć“ (M. Mirković), Bora Todorović, a da to nije bio njegov izbor, stvorio je kompleksnu sliku zaturenog, nepotrebnog, nevidljivog čoveka, koji ima samo potrebe, a obaveze ne. Tu tragikomiku raskola između željenog i mogućnog, između predstavljanja i istine, prikazao nam je, dakle, Bora Todorović kroz svoje (anti)junake. Neprimetnom glumom, ali gromoglasno, sa odloženim paljenjem!.

Okt 01.

POČETAK

kopirnica TIM PRINT - radi

Posle višemesečnog rada vrhunskog tima stručnjaka kopirnica TIM PRINT počinje sa radom. Vrhunska usluga kopiranja, štampe i koričenje oduševiće sve žitelje Vidikovca. Na našem sajtu možete se upoznati sa našom ponudom i napraviti porudžbinu koja će biti isporučena na Vašu adresu.